Raseinių Meno mokyklos mokiniai – nugalėtojai respublikiniame tapybos konkurse Druskininkuose

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2024-06-10
  • Kategorija: Didžiuojamės

Birželio 6-7 dienomis, jau XII kartą Druskininkuose vyko tarptautinis tapybos konkursas „M. K. Čiurlionio krašto spalvos“. Tai – konkursas į kurį renkasi mokiniai lydimi savo mokytojų dviem dienoms, todėl dalyviams prireikia nemažai energijos, kantrybės ir susikaupimo.
Šiemet konkurse turėjome galimybę sudalyvauti su gausia 11 mokinių grupe, kurie dalyvavo įvairiose amžiaus kategorijose. Lydėjo juos ugdančios mokytojos metodininkės Gina Kozikienė ir Gintarė Norkienė.
Visi mokiniai: Deimilė Jasinskaitė, Beatričė Rėzgytė, Daniela Šiaulytė, Luka Urbonaitė, Žemyna Linkiūtė, Barbora Bružaitė, Marija Kunickaitė, Ieva Baukytė, Augustė Savickaitė (mokyt. Gina Kozikienė), Deimantas Kalėda, Rugilė Misiūtė (mokyt. Gintarė Norkienė) labai stengėsi.
Jauniausiųjų amžiaus grupėje Beatričė Rėzgytė pelnė III vietą, nepastebėta neliko ir Daniela Šiaulytė, kuri gavo specialųjį organizatorių įsteigtą prizą, apsilankymą Druskininkų vandens parke.
II amžiaus grupėje (12-14 m.) Augustę Savickaitę komisija taip pat įvertino labai gerai ir apdovanojo II vietos diplomu. Augustė Raseinių meno mokykloje mokosi Akordeono specialybės, dailės mokosi papildomai, tačiau yra labai stropi ir kūrybinga.
Vyriausiųjų kategorijoje labiausiai pasisekė Marijai Kunickaitei, kuri taip pat užėmė II vietą, turbūt taikliausiai nutapiusi konkurso šių metų potemę „Čiurlionio keliais“. Kadangi konkursas buvo stiprus, o darbai labai konkurencingi, mūsų mokinė Ieva Baukytė taip pat gavo papildomą specialųjį prizą. Visi darbai įvertinti I, II, III vietos diplomais, dar jaunieji dailininkai gaus ir piniginius prizus į asmenines sąskaitas mūsų mokiniams tai – netradicinė paskata. Taigi grįžome, net su 5 apdovanojimais.
Tačiau didžiausias laimėjimas šiame konkurse buvo mūsų bendrystė ir draugystė su Raseinių meno mokyklos dailės klasių kolektyvo nariais, taip pat ir Druskininkų meno mokyklos bendruomene bei atvykusiais svečiais-dalyviais.
Esame dėkingi Raseinių meno mokyklai už suteiktą galimybę dalyvauti, tobulėti, nes finansiškai ne visi gabūs mokiniai turėtų galimybę išbandyti jėgas. Taip pat dėkojame tėveliams, išleidusiems vaikus į konkursą, skatinančius kurti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas